Tuesday, November 27, 2018

Mengapa Ada Lelaki Yang Cari Bahaya Dengan Memakai Cincin Zakar Besi?

Mengapa Tidak Menggunakan Cincin Zakar Dr MIT?

Lelaki Memakai Cincin Di Kemaluan – Faktor Dan Kesan Sampingan


Baru-baru ini kita pernah terbaca cerita seorang lelaki berumur 20-an yang terpaksa dibantu oleh sebuah hospital dan bomba untuk mengeluarkan cincin yang tersekat di zakarnya. 


cincin zakar kemaluan ada dijual dengan harga RM59 tanpa perlu memakai cincin zakar besi. Kan ia membahayakan.
Cincin zakar besi tersangkut pada zakar dan perlukan bantuan bomba


Dalam laman Facebook Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM), ada gambar kejadian tersebut yang telah dikongsi. Difahamkan 4 anggota bomba telah hadir di Hospital Raja Perempuan Zainab II untuk membantu doktor bagi mengeluarkan ‘cincin zakar’ tersebut. Ketua Balai Bomba Kota Bharu, Zaini Bidin berkata, ‘cincin’ itu merupakan sebuah ‘bearing’ alat ganti kenderaan.

Cincin zakar atau lebih dikenali sebagai cincin kelamin telah direka khusus untuk memantapkan zakar dan juga mencegah masalah cepat ereksi (cepat mengeluarkan air mani).

Cincin ini juga direka dengan menggunakan pelbagai bahan termasuklah silikon, plastik, getah dan besi. Sebenarnya cincin kelamin ini mempunyai pelbagai jenis dan fungsi untuk menghangatkan hubungan suami isteri.

Tujuan cincin zakar adalah untuk memerangkap darah di dalam zakar untuk mengekalkan ereksi (ketegangan), atau menggalakkan ereksi yang lebih kukuh. Jadi ia mesti diletakkan di pangkal zakar.

Kenapa ada lelaki yang memakai cincin di kemaluan? Bagi sesetengah lelaki mereka percaya bahawa ia dapat :

- Memantapkan ereksi
- Mengelakkan darah dari keluar melalui saluran dalam dan secara tidak langsung memantapkan ketegangan zakar
- Mengekalkan pengaliran darah dan air mani seperti biasa.
- Mengekalkan ketegangan
- Melewatkan ejakulasi

Siapa golongan lelaki yang memakai cincin zakar ini?

1. Seorang lelaki memakai cincin zakar kerana dia mempunyai masalah disfungsi erektil (ED) atau hyperfunction. Apabila ia digunakan, satu pam vakum khas akan digunakan untuk menghasilkan ereksi oleh tindakan mekanikal dan hidrodinamik, dan cincin yang turun di luar silinder pam ke bahagian pangkal zakar untuk mengekalkan ereksi sebelum ia hilang.

2. Suami yang cepat “tewas” ketika mengadakan hubungan kelamin atau mengalami masalah ejakulasi pramatang. Dapat menambat ereksi dan membuat ereksi zakar lebih padat selain meningkatkan keupayaan untuk melewatkan ejakulasi.

Cara Menggunakan Cincin Zakar

- Pakai ketika zakar betul-betul tegang.
- Ditarik dan disarung ke pangkal zakar yang tegang.
- Bahagian yang mempunyai benjolan di atas dan yang tipis di bawah. Pastikan kedudukan ia betul.
- Biasanya ia digunakan bersama gel pelincir untuk memudahkan ia dimasukkan dan dikeluarkan dari zakar.

Kesan Sampingan

Penjual cincin zakar dan sumber perubatan sentiasa menasihati bahawa cincin zakar tidak boleh dipakai selama lebih daripada kira-kira 30 minit. Tidur atau menggunakan dadah pada masa yang sama adalah sangat berbahaya. Tanda pertama masalah apabila zakar mula menjadi kebas atau kelihatan sakit. Sebaik sahaja ini berlaku, cincin zakar yang mesti dikeluarkan.

Cincin zakar mungkin tergelincir keluar. Mengeluarkan cincin elastik boleh menjadi sukar kerana ia mungkin terikat dan menyakitkan pada kemaluan. iSesetengah boleh menyebabkan pengetatan yang teruk pada skrotum. Cincin zakar yang paling baik digunakan adalah apabila dipakai bersama gel pelincir. Pastikan rambut atau bulu pada kemaluan tempat cincin zakar dipakai telah dicukur terlebih dahulu.


Pesanan

Sebenarnya ejakulasi pramatang atau cepat klimaks berlaku kerana daya kawalan ejakulasi lemah. Kadang-kadang jika ereksi kurang padat, geselan pada faraj dilakukan dengan cepat dan luar kawalan boleh menyebabkan ejakulasi awal. Jadi cincin zakar digunakan supaya ereksi menjadi lebih padat. Ia dapat membantu meningkatkan daya kawalan dan mengekalkan ereksi. Pastikan cincin dipakai ketika ereksi padat supaya zakar tidak kembali kendur.

Sehubungan itu, pemakai cincin ini perlu tahu cara untuk menggunakannya supaya dapat meningkatkan daya kawalan daripada ejakulasi awal. Jika dengan pengunaan alat ini masih tiada apa-apa perubahan, lebih baik berjumpa doktor.

Sumber:

Artikel ini telah diadaptasi dari artikel asal:
"Lelaki Memakai Cincin Di Kemaluan – Faktor Dan Kesan Sampingan"

cincin zakar drMIT hendaklah disarungkan ke pangkal zakar ketikan mahu bersama atau bersetubuh atau berjimak dengan isteri
Cincin MIT - getah dan selamat digunakan

Penerangan Cincin Zakar Dr MIT (Sebelah kiri ialah Dr Ismail Tambi)
Pautan Penting:

Gunakan Cincin Kemaluan Dr MIT Yang Lebih Selamat - seperti yang disyorkan oleh Dr Ismail Tambi

No comments:

Post a Comment